8. јул 2009.

Завршен Теслин трансформатор

Теслин трансформатор, на чијем сам прављењу учествовао као део тима под вођством професора др Јована Цветића, прорадио је 1. јула, на отварању Универзијаде 2009. у Београду.

На фотографији су (с десна на лево): проф. др Јован Цветић, академик Алексндар Маринчић, дипл. инг. Марко Цвејић и моја маленкост.

Више о овом догађају, укучујући и интересантне фотографије Теслиног трансформатора можете пронаћи на блогу Лаборторије 3.

14. март 2009.

Шпајз - Ко је појео џем



Група Шпајз се окупила крајем 2004. године, када је и снимљена њихова прва и једина песма - Ко је појео џем. Групу су сачињавали:

Бобан Касаловић Боби - вокал,
Бојан Благојевић Бота - акустична гитара,
Небојша Нешовић Фила - електрична гитара,
Станко Јанковић Ћане - бас гитара,
Зоран Новосел Зо - перкусије.

Зачетник идеје је певач - Боби, коме је требао аудио-видео материјал у оквиру неког пројекта на факултету, текст је "покупио негде на улици" и то је, у ствари, пародија реповању и реперима. За музички део био је задужен Бота, који је и осигурао да се одсвира онако како је он то замислио. Песма је снимљена у "Студију 70", а сниматељ и ижењер звука био је Ћане, који је уједно свирао бас гитару, коју је сам израдио. Ту је био и виртуоз Фила (са својим Гибсоном) који је бацио акценат на соло деоницу. И, наравно, човек који је поставио ритмичку основу песме - Зо.

19. фебруар 2009.

Нове кулинарске мајсторије - кулсторије

ХЕЉДИН ХЛЕБ
са мало ражаног и пшеничног брашна + лан и сусам


Кликните на фотографију за већи приказ.

12. фебруар 2009.

Како се прави пита



Пита са кромпиром, на тетка Босин начин.

3. фебруар 2009.

foobar2000

foobar2000 audio player

Иако га користим већ дуго, како који дан прође, све више ми се свиђа.